Ako sa zoznámiť s mužom: Osvedčené tipy pre úspešné zoznamovanie

Ako sa zoznámiť s mužom?

Možno vám už niektorý muž padol do oka a chcete sa s ním zoznámiť. Možno vás takáto situácia len čaká a chcete byť pripravená. V oboch prípadoch je dobré prečítať si náš článok, v ktorom vám popíšeme pár rád, ako prelomiť lady. Aj keď na zoznámenie neexistuje presný návod a každé zoznamovanie sa je iné, prinášame vám rady, ako postupovať pri zoznamovaní s mužom.

Očný kontakt

Prvý tip, ktorý pre vás máme, je nadviazať očný kontakt. Keď sa vaše pohľady navzájom stretnú, je to signál, že vás registruje. Ak sa vaše pohľady stretávajú viackrát, je to zase indícia, že ste si vzájomne sympatický. Prečo by inak na vás pokukoval?

Pokiaľ sa vaše oči stretnú viackrát, je to dobrý signál. Je vhodné tento očný kontakt po chvíli prerušiť a pozrieť sa inam. Ak sa to stane viackrát, môžete sa na neho po tretom alebo štvrtom vzájomnom pohľade pokojne usmiať a potom opäť odvrátiť zrak inam.

Reč tela

Reč tela je veľmi dôležitá pri nadväzovaní prvého kontaktu. V bežnom rozhovore tvorí neverbálna komunikácia približne 60 až 70 percent z celkovej komunikácie. Má veľký vplyv na to, ako vnímame ľudí okolo seba. Väčšina z nás dokáže už na základe pohľadu na niekoho identifikovať, či je ten človek v strese, zamyslený alebo ignoruje to, čo sa deje okolo neho.

Preto sa dá povedať, že keď sa chcete zoznámiť s mužom, komunikujete s ním skôr, ako vyslovíte prvé slovo. Jeho neverbálna komunikácia, teda pohyby hlavy, tela a gestá, vám môžu pri zoznamovaní pomôcť. Pokiaľ sa muž prejavuje otvoreným postojom, ako je napríklad nakláňanie sa vpred, pokrčenie ramien alebo položenie rúk na stôl, je to často indikátor toho, že sa cíti pohodlne a je pripravený na interakciu. Keď sa často pozerá alebo otáča smerom k vám, je to tiež dobrá indícia.

Zároveň však záleží aj na vašej vlastnej neverbálnej komunikácii. Je dôležité, aby ste nezameriavali nadmernú pozornosť na kontrolu svojich pohybov a gest, pretože to môže viesť k nepríjemnej a neprirodzenej atmosfére. Namiesto toho sa snažte byť samy sebou, prejavujte sa prirodzene a uvoľnene.

Ak sa cítite sebavedomá a prirodzene, vaša reč tela bude fungovať prirodzene a nepotrebujete sa nadmerne snažiť ju ovládať. Pamätajte si, že neverbálna komunikácia je dôležitým prvkom zoznamovania, no najdôležitejšie je prejaviť záujem, byť otvorená a prirodzená.

Prejavenie záujmu

Prejaviť záujem sa dá viacerými spôsobmi. Už tým, že spolu viackrát nadviažete očný kontakt alebo sa vzájomne usmejete, sa dá povedať, že ste prejavili záujem o seba. Nebojte sa však prísť bližšie alebo zahájiť konverzáciu ako prvá. Môžete sa ho opýtať na niečo, čo o ňom viete a zaujalo Vás, alebo sa spýtať, ako sa má - to je úplne na Vás.

Pridajte sa k skupine

Ak sa Vám však nedarí nadviazať kontakt, môžete sa pokúsiť pridať sa k jeho skupine. Váš napadník sa pravdepodobne pohybuje v nejakých kruhoch a má nejaké záľuby či kamarátov. Ak viete, v akých kruhoch sa pohybuje, môžete to vyskúšať. Takýmto spôsobom sa k nemu môžete dostať postupne. Mali by ste sa tiež snažiť byť priateľská a uvoľnená a nechať situáciu plynúť prirodzene. Pamätajte si, že záujem o muža by mal byť príjemný a prirodzený, a môže to vyžadovať určitú dávku trpezlivosti a sebaistoty.

Spýtajte sa na niečo

Pokiaľ chcete s mužom nadviazať konverzáciu, najlepšie je sa ho na niečo opýtať. Všetko závisí od situácie, v ktorej sa nachádzate. Ak už o ňom niečo viete, je to jednoduchšie a otázky Vám napadnú samé. Avšak ak ho úplne neznámy, môžete sa ho skúsiť opýtať nejakú otázku, najlepšie otvorenú. Kľudne to môže byť aj bežná otázka ako "Si odtiaľto?", "Čo ťa sem dnes priviedlo?" alebo "Vidím, že máš pekné X, odkiaľ to máš?".

Pamätajte si, že je dôležité nebyť príliš invazívny a neklásť priveľa osobných otázok. Snažte sa tiež počúvať a byť pozorný na to, čo Vám hovorí, aby ste mohli naďalej rozvíjať rozhovor a zistiť viac o ňom.

Poproste ho o pomoc

Niečo Vám nefunguje alebo si s niečím neviete dať rady? To môže byť skvelý spôsob ako sa zoznámiť s mužom., Muži zbožňujú, keď sú "zachránci" a dokážu pomôcť bezradnej žene.

Nemusíte hneď doma rozbíjať práčku. Určite sa nájde niečo, čomu úplne nerozumiete, ale nefunguje tak, ako by malo. Od čudných zvukov, ktoré vydáva vaše auto, po nefungujúcu aplikáciu v mobile. Stačí sa len zamyslieť.

Pozvite ho na rande vy sama

Nebuďte pasívna a nečakajte, kým na Vás niekto osloví. Urobte prvý krok a pozvite ho na rande! Možno sa Vám to zdá riskantné alebo neženské, ale dnes už nie je nič zvláštne na tom, ak si žena zoberie osud do vlastných rúk. Ak ste si už nejaký čas obaja sympatickí a máte spoločné záujmy, prečo by ste to nemohli skúsiť?

Väčšina mužov ocení, že sa žena prejavila iniciatívne a prejavila záujem o neho. Ak sa Vám zdá, že by sa mohol cítiť nepríjemne, skúste pozvať ho na neformálne miest, kde sa budete môcť prirodzene spoznať, ako napríklad kaviareň alebo bar.

Užite si svoje rande a snažte sa spoznať toho druhého, aby ste vedeli, či si navzájom vyhovujete.

Online zoznamka

Pokiaľ ešte nemáte vyhliadnutého muža, s ktorým by ste sa chceli zoznámiť, môžete vyskúšať našu bezplatnú online zoznamku zoznamator.sk. Naša zoznamka je zdarma a umožňuje Vám jednoducho vyjadriť sympatie. V prípade vzájomnej záujemnosti sa Vám odomkne možnosť komunikovať spolu a potom môžete využiť tipy z tohto článku.

Záver

Pri zoznamovaní s mužmi nezabúdajte na tipy z tohto článku. Nebojte sa nadviazať očný kontakt, ktorý môže byť po chvíli nasledovaný úsmevom. Vždy pôsobte milo a zdvorilo a nebojte sa ukázať záujem. Aj keď prelomenie ľadov môže byť ťažké, dokonale môže poslúžiť ako zámienka na spytovanie sa na niečo alebo požiadanie o pomoc. Veríme, že sa vám podarí prelomiť ľady. Ak máte záujem o ďalší tréning, môžete sa prihlásiť na našu online zoznamku zoznamator.sk, ktorá je zdarma a umožňuje vám jednoducho vyjadriť sympatie. Želáme vám veľa šťastia v zoznamovaní!