Ako sa úspešne zoznámiť cez internet: Tipy na zoznamovanie sa online

Zoznamator.sk, nová slovenská zoznamka pre nezadaných

Chcete sa zoznámiť cez internet no neviete, kde začať? Tak si určite prečítajte tento článok, pretože Vám môže ušetriť kopec času, nervov a peňazí. Na internete je dnes mnoho zoznamovacích služieb, no ktorú si však zvoliť a dúfať, že na nej nájdete ideálnu spriaznenú dušu bez poplatkov? Musí sa dnes za lásku platiť? Tieto a ďalšie otázky zodpovieme v tomto článku.

Výber zoznamovacej služby

Výber správnej platformy (zoznamky)

Ako sme už spomenuli vyššie, na internete dnes existuje množstvo zoznamiek, od Facebookových skupín, cez klasické slovenské zoznamky, ako napríklad Pokec, až po zahraničné aplikácie, ako je napríklad Tinder. Ktorú zoznamku si však zvoliť?

Pokec - stará klasika

Kto by nepoznal Pokec? Jedna z najpopulárnejších zoznamiek, dnes žiaľ, je plná falošných účtov, predajcov kradnutých fotiek a videí a sexuálnych predátorov. Napriek tejto realite však existujú vzťahy, ktoré vznikli na Pokeci. Či sa rozhodnete vyskúšať túto zoznamku, necháme na Vás.

Facebookové skupiny

Stačí, keď do Facebookového vyhľadávača zadáte zoznamka a vo filtri vyberiete možnosť skupiny. Vyskočí na Vás nespočet výsledkov, z ktorých si môžete vyberať. Jedna od druhej sa však často nelíšia. Znova tu môžeme nájsť veľké množstvo falošných účtov a najmä pocit, kedy sa pod inzerátom na zoznámenie cítite ako súper s ďalšími X nápadníkmi v komentároch.

Tinder

Zahraničná zoznamka, populárna najmä u mladých ľudí. Jej sila spočíva v algoritme, v ktorom si vyberáte partnera na základe obojstranných sympatií. Tento algoritmus je jeden z najlepších na trhu, avšak používanie tejto aplikácie nie je úplne zadarmo. Máte len obmedzený počet hlasovaní, potom od Vás aplikácia žiada mesačné predplatné v sume, ktorá nejednému Slovákovi zdvihne obočie.

Zoznamator

Jednou z možností kde sa zoznámiť je aj naša zoznamka, zoznamator.sk. Naša zoznamka je bezplatná, narozdiel od tinderu a preto si ju oblúbilo veľa používateľov. Pokiaľ chcete zistiť ako naša zoznamka funguje, môžete si prečítať tento článok.

Ostatné

Nájsť si partnera na internete nutne nemusí byť len cez zoznamovaciu aplikáciu. Zoznámiť sa dá aj pri hraní hier, komentovaní príspevkov na sociálnych sieťach alebo aj pri predaji niečoho nepotrebného na inzerátoch. Tieto udalosti sa však stanú spontánne a nejde ich siliť.


Ako zaujať

Nech už sa rozhodete pre akúkoľvek zoznamku, musíte sa zamyslieť nad tým ako správne zaujať svojho potencionálneho partnera. Pokiaľ sa rozhodenete nezvereniť svoju fotografiu a neprezradiť o sebe nič, tak Vás pravdepodobne nečaká úspech. Pozrime sa na pár tipov ako zaujať:

Ako zaujať na zoznamke

Fotka

Pokiaľ si hľadáte partnera nebojte sa ukázať svoj zovnajšok na fotografií. Tak či tak Vás raz, v prípade záujmu uvidí a dobrá fotka môže zvýšiť Vaše šance na zaujatie. Povedzme si pravdu, keby Vás oslovil niekto bez fotografie o koľko menšia je pravdepodobnosť že mu odpíšete naspäť.

Profil

Mnoho zoznamiek Vám poskytuje možnosť vyplniť si profil. Vyplnením základných informácií, ako je vek, pohlavie, záujmy či znamenie vo zverokruhu, môže pomôcť Vášmu potenciálnemu partnerovi pri prvotnom kontakte a prelomení ľadov.

Osobnosť

Každý z nás má nejakú osobnosť. Niekto je temperamentný a energický, iný zasa kľudný a pohodársky. Niekto je parketový lev, iný zas knihomoľ. Nebojte sa ukázať, kto ste, váš potenciálny partner to aj tak časom zistí.


Prvý kontakt

Prvá správa

Napísať prvú správu sa môže javiť zložité avšak, niekedy stačí začať obyčajným "Ahoj, Tereza". Či už sa rozhodnete byť kreatívny, použiť nejaké klíšé alebo sa rovno spýtať na záujmy "Vídim že lyžuješ, ja som sa to vždy chcel naučiť", dôležité je vždy byť milý a zdvorilý.

Samozrejme keď dostanete správu od niekoho bez fotky a s prádznym profilom ktorá obsahuje len "Ahoj", pravdepodobnosť že odpíše je nižšia, pre to je profil a fotka dobrý základ.

Pokiaľ Vám partner neodpísal, určite to má svoj dôvod. Pripomenúť sa nie je nič zlé, no bombardovať ho správami typu "Si tu?", "Neodpísal si?" už nie je vhodné a môže to pôsobiť ako obtažovanie.

Vždy platí, že komunikovať by ste mali zdvorilo, otvorene a pozitívne.


Hľadanie spoločných záujmov / Rozvíjanie konverzácie

Zoznamovanie sa

Pred tým než sa rozhodnete partnera požiadať o ruku by ste sa mali o ňom niečo dozvedieť. Na rozvíjanie konverzácie neexistuje univerzálny návod. Niekedy môže byť prelomenie ľadov zložitejšie inokedy to ide ako si samo.

Jedna z rád je pýtať sa otázky, druhá je pýtať sa rozvinuté otázky. Ukážte záujem o druhú osobu a pýtajte sa. Mapríklad "Čo ťa najviac zaujalo na tvojej poslednej dovolenke?", "Aký je tvoj najväčší sen alebo výzva, ktorú si kedy prekonal/a?" alebo "Kde si vyrástol/a a aký bol tvoj detstvo?".

Pamätajte že konverzácia by mala byť obojstranná a prijemná.


Dohodnutie stretnutia

Stretnutie

Pokiaľ medzi Vami a partnerom pretrvávajú sympatie a píšete si nejaký čas, bolo by možno vhodné stretnúť sa osobne. To, ako si dohodnúť stretnutie, už necháme na Vás. Pamätajte však na bezpečnosť. Stretnúť sa prvýkrát sami v lese nemusí byť ideálne. Podobne to platí aj pre jaskyne, opustené budovy, chalupy na samote či pozvania do murovaných pivníc. To by ste však mali vedieť, len pripomíname, že prvé stretnutie nemusí ísť podľa predstáv a ideálne miesto na stretnutie s cudzincom je vždy v spoločnosti.

To však neznamená, že máte prísť s mamou, bratom alebo kamarátmi. Myslíme tým skôr miesto, kde sú aj iní ľudia, nie je na prvý pohľad nebezpečné a dá sa z neho v prípade núdze ľahko odísť.

To, kde sa stretnúť je na Vás, za ideálne miesta sa však považujú napríklad kaviarne, reštaurácie, galérie, múzeá alebo nenáročné športové či spoločenské aktivity ako bowling alebo minigolf.

Nasledovať môžu ďalšie stretnutia, alebo aj nie, to už závisí len od Vás.

Záver

Záver

V tomto článku sme si prešli typické miesta, kde je možné sa zoznámiť online. Povedali sme si niečo o tom, ako si vytvoriť atraktívny profil a ako zaujať svojho partnera. Prešli sme si, ako nadviazať prvý kontakt a rozvinúť konverzáciu, až po dohodnutie stretnutia. Veríme, že Vám tento článok pomohol. Pokiaľ sa cítite byť pripravení zahájiť zoznamovanie, odporúčame zaregistrovať sa na našu bezplatnú zoznamku zoznamator.sk.